Menu Sluiten

Kraamzorg & Langer Liefde

Natuurlijke kraamzorg in Purmerend en omgeving. Met kennis van natuurlijke middelen en materialen kijk ik goed naar wat jullie als gezin nodig hebben.

Wat mag je van mij verwachten? 
Ik pas mijn zorg aan op jullie gezinssituatie en wensen. Ik ben bij een thuisgeboorte aanwezig om de verloskundige te assisteren en daarna geef ik aansluitend 8 dagen zorg.
Deze mooie eerste kennismaking met je kindje(s) is een periode waarin ik je rust laat nemen en voor je zorg. Ik ben betrokken bij de emotionele verwerking van de geboorte, ik geef je vertrouwen in de eerste stappen van dit ouderschap en ik maak van deze dagen een waardevolle start.

Kennismaken 
Na het eerste contact, via de email, maken we een afspraak om kennis te maken via Zoom. Zo kunnen we even voelen of er een klik is, wanneer dit het geval is volgt er een inschrijving voor de kraamzorg. Daarover vertel ik jullie meer tijdens deze kennismaking. 

Tussen week 30-32 van de zwangerschap kom ik bij jullie thuis voor een persoonlijk intakegesprek, dan bespreken wij jullie wensen voor de kraamtijd.

Studenten
Met een groepje zzp-ers in de Kraamzorg, leiden wij ook kraamverzorgenden (in opleiding) op in de praktijk. Zo geven wij onze manier van werken door om zo nog meer gezinnen warm te kunnen ondersteunen. Ik zal vanaf december 2022 doula’s gaan opleiden die dit mooie vak ook willen gaan uitoefenen. Deze studenten hebben vanaf januari 2023 ruimte om nieuwe gezinnen aan te nemen. Wil je meer weten over de beschikbaarheid? Stuur zeker een bericht. 

Langer Liefde 
In de eerste 40 dagen na de geboorte is het belangrijk om voldoende rust en ondersteuning te krijgen om goed te herstellen. Want niet alleen je baby is geboren, jij als moeder ook.
Na de kraamzorg kan er nog behoefte zijn aan een langere periode van ondersteuning. Soms zijn er juist in de weken erna vragen of wensen rondom rust en emotionele steun.
Ik ben er voor jou, emotioneel en praktisch. Samen bespreken we mijn rol, de invulling van de uren (minimaal 12 uur) en wat je wensen zijn. De kosten voor deze extra zorg vind je bij tarieven.

Extra afspraken 
Als gediplomeerd geboorte- en postpartum doula kan ik een volledige begeleiding aanbieden waarbij de komst van de baby en het aanstaande ouderschap centraal staat.
Wil je een extra losse afspraak om even te praten, te slapen, een wandeling te maken of om een massage te ontvangen? Neem contact op om te bespreken wat er kan. 

Jouw wensen staan centraal!

Wil je weten of ik beschikbaar ben? Stuur mij een bericht via het contactformulier of via info@inliefdegeboren.nl

Extra informatie:
Kraamzorg wordt vanuit je basisverzekering vergoed. Er is wel sprake van een wettelijke eigen bijdrage. Neem altijd even contact op met jouw zorgverzekeraar om na te gaan of deze eigen bijdrage vergoed wordt of dat deze voor eigen rekening is. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

A father lying down with his newborn baby daughter sleeping on his chest.

In Liefde Geboren

We zorgen samen dat je vol zelfvertrouwen het geboorteproces in gaat.  We creëren een omgeving waarin jij je veilig voelt zodat jij met een positief gevoel terugkijkt op de geboorte van jouw kindje.

Meer over mijn werk zien? Volg mij!