Menu Sluiten

Even voorstellen

Warm, sociaal, duidelijk, betrokken, humoristisch, een flapuit, open, liefdevol en zorgzaam zo omschrijven cliënten en collega’s mij.

Hai, ik ben Marith en samen met mijn vrouw en zoon woon ik in Purmerend. In 2009 werd ik moeder, een geboorte waar ik heb mogen ervaren hoe belangrijk het is om gezien en gehoord te worden. De wens om zorg te bieden in de periode van zwangerschap en de kwetsbare periode daarna voel ik vanuit mijn tenen. We mogen (met elkaar) veel meer gaan staan voor wat onze wensen zijn en hoe wij deze tijd willen beleven.

“Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg…” Hell no!! Lets go all out en zorg dat je krijgt wat je nodig hebt en verdient!

Toen ik in 2017 bij de geboorte van mijn nichtje aanwezig mocht zijn werd er iets in mij aangewakkerd. Deze geboorte heeft ervoor gezorgd dat ik sinds 2019 doula ben.
Bijna 2 jaar heb ik dit naast mijn werk als oprichter/eigenaar van een antroposofisch kinderdagverblijf gedaan maar begin 2021 werd het tijd om mij volledig op dit prachtige beroep binnen de geboortezorg te focussen. 

Om meer volledige zorg te kunnen bieden werk ik ook als kraamverzorgende. Zo ben ik langer betrokken in deze periode van zwangerschap en geboorte. Ik vind het heel mooi om deze 2 vormen van zorg aan te mogen bieden op een manier die bij mij past. 

Wat ik de afgelopen jaren heb mogen doen/leren:

2022: aangesloten bij hèt DoulaCollectief, Landscape of Loss – verlies geboorte, masterclasses via ‘Vraag de Vroedvrouw’, EHBO Baby’s & Kinderen, acute verloskunde, oprichting De KraamDoula

2021: kraamzorg opleiding, zwangerschapsmassage (herhaling), Landscape of Loss- zwangerschapsafbreking, postpartum doula opleiding

2020: Covid-19 & zwangerschap, Hechting (natuurlijke kraamzorg), De Bevalling (natuurlijke kraamzorg), relatiecoaching

2019: Geboorte doula opleiding In Bloei te Rotterdam

2011-2018: o.a. Hoogsensitiviteit bij kinderen, omgaan met autisme, pedagogiek en onderwijskunde, verdriet & rouw, prikkelverwerking, babymassage 

Ik gun het iedere vrouw om positief op haar bevalling terug te kijken en ik gun het elk kind om in liefde geboren te mogen worden. 

Screenshot_20221013_114953
Screenshot_20221013_115745

Werkwijze

Tijdens mijn begeleiding kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen. Wat deze onderwerpen zijn bepalen we met elkaar. Jij weet tenslotte het beste wat je nodig hebt!
Ik vind het belangrijk dat we elkaar goed leren kennen zodat ik als vertrouwd gezicht aanwezig ben bij de geboorte. Ik ben er voor jou!

Voel jij een ‘JA”? Ik maak graag kennis met je!

In liefde geboren baby getint papa

In Liefde Geboren

We zorgen samen dat je vol zelfvertrouwen het geboorteproces in gaat.  We creëren een omgeving waarin jij je veilig voelt zodat jij met een positief gevoel terugkijkt op de geboorte van jouw kindje.

Meer over mijn werk zien? Volg mij!