Kraamzorg

Holistische kraamzorg in Purmerend en omgeving.

Met kennis van natuurlijke middelen en materialen, kijken we samen goed naar wat jullie als gezin nodig hebben. 

Wat mag je van mij verwachten?

Vanaf 2024 neem ik enkel kraamzorg/doula combinatie cliënten aan. Zo kan ik de volledige KraamDoula begeleiding geven, waar ik zo achter sta. Voel je geen behoefte voor een volledig traject maar heb je wel behoefte aan deze vorm van zorg? Neem dan contact met mij op om te onderzoeken wat ik of een collega kan betekenen voor jou. 

Ik pas mijn zorg aan op jullie gezinssituatie en wensen. Ik ben bij een thuisgeboorte aanwezig om de verloskundige te assisteren en daarna geef ik aansluitend minimaal 8 dagen zorg. 

In deze mooie eerste kennismaking met je kindje is zal ik je rust laat nemen, met aandacht voor hechting, jou zelf laat ontdekken, je leren kijken naar de behoeften van je baby en voor je zorgen. Ik zal proberen ruimte te maken voor een zachte landing doormiddel van warmtezorg en massage.
Ik ben betrokken bij de emotionele verwerking van de geboorte, ik geef je vertrouwen in de eerste stappen van dit ouderschap en ik maak van deze dagen een waardevolle start. 

De kosten voor kraamzorg worden door je zorgverzekeraar vergoedt. Wel is er een eigen bijdrage die voor 2024 is vastgesteld op € 5,10 per uur. De meeste zorgverzekeraars sturen de factuur voor deze eigen bijdrage zelf. Bij sommige verzekeraars ontvang je deze factuur van mij en dien je deze bij hen in wanneer je recht hebt op een vergoeding voor de eigen bijdrage. 

kraam 1

Kennismaking

Na het eerste contact, via de email, maken we een afspraak om via videobellen kennis te maken. Zo kunnen we even voelen of er een klik is, wanneer dit het geval is volgt er een inschrijving voor de kraamzorg en doula begeleiding. Daarover vertel ik jullie meer tijdens deze kennismaking. 

Rond week 32 van de zwangerschap hebben ruimte voor de intake, dan bespreken wij jullie wensen voor de kraamtijd. 

Studenten

Vanaf december 2022 leid ik doula’s op die dit mooie vak ook willen gaan uitoefenen. Omdat deze kraamverzorgenden in opleiding al ervaring in de geboortezorg hebben hebben zij al een gedegen basis waaruit zij starten. Zo geef ik mijn manier van werken door om nog meer gezinnen warm te kunnen ondersteunen. Het kan zijn dat je een student treft in jouw kraamweek. Heel fijn want zo is er nog meer ruimte voor zorg, massage en extra huishoudelijke taken. 
Uiteraard bespreken wij van te voren wat jullie wensen zijn bij de aanwezigheid van een student.

luiza-braun-hdmGreHJPZ8-unsplash

Langer liefde

In de eerste 40 dagen na de geboorte is het belangrijk om voldoende rust en ondersteuning te krijgen om goed te herstellen. Want niet alleen je baby is geboren, jij als moeder ook.
Na de kraamweek kan er nog behoefte zijn aan een langere periode van ondersteuning. Soms zijn er juist in de weken erna vragen of wensen rondom rust en emotionele steun.
Ik ben er voor jou, emotioneel en praktisch. Samen bespreken we mijn rol, de invulling van de uren (minimaal 12 uur) en wat je wensen zijn. De kosten voor deze extra zorg vind je bij tarieven.

Extra afspraken

Als gediplomeerd geboorte- en postpartum doula geef volledige begeleiding waarbij de komst van de baby en het aanstaande ouderschap centraal staat. 
Wil je een extra losse afspraak om even te praten, te slapen, een wandeling te maken of om een massage te ontvangen? Neem contact op om te bespreken wat er kan. Jouw wensen staan centraal!


Blog

Scroll naar boven