Kraamzorg

Natuurlijke kraamzorg in Purmerend en omgeving. Met kennis van natuurlijke middelen en materialen kijk ik goed naar wat jullie als gezin nodig hebben. 

Wat mag je van mij verwachten?

Ik pas mijn zorg aan op jullie gezinssituatie en wensen. Ik ben bij een thuisgeboorte aanwezig om de verloskundige te assisteren en daarna geef ik aansluitend 8 dagen zorg. 
Deze mooie eerste kennismaking met je kindje(s) is een periode waarin ik je rust laat nemen, aandacht heb voor hechting en voor je zorg. Ik ben betrokken bij de emotionele verwerking van de geboorte, ik geef je vertrouwen in de eerste stappen van dit ouderschap en ik maak van deze dagen een waardevolle start.

kraam 1

Kennismaking

Na het eerste contact, via de email, maken we een afspraak om via videobellen kennis te maken. Zo kunnen we even voelen of er een klik is, wanneer dit het geval is volgt er een inschrijving voor de kraamzorg. Daarover vertel ik jullie meer tijdens deze kennismaking. 

Tussen week 30-32 van de zwangerschap kom ik bij jullie thuis voor een persoonlijk intakegesprek, dan bespreken wij jullie wensen voor de kraamtijd.

Studenten

Vanaf december 2022 leid ik doula’s op die dit mooie vak ook willen gaan uitoefenen. Omdat deze kraamverzorgenden in opleiding al ervaring in de geboortezorg hebben hebben zij al een gedegen basis waaruit zij starten. Zo geef ik mijn manier van werken door om nog meer gezinnen warm te kunnen ondersteunen. Het kan zijn dat je een student treft in jouw kraamweek. Uiteraard hebben we dat dan van te voren besproken en heb jij toestemming gegeven.

luiza-braun-hdmGreHJPZ8-unsplash

Langer liefde

In de eerste 40 dagen na de geboorte is het belangrijk om voldoende rust en ondersteuning te krijgen om goed te herstellen. Want niet alleen je baby is geboren, jij als moeder ook.
Na de kraamzorg kan er nog behoefte zijn aan een langere periode van ondersteuning. Soms zijn er juist in de weken erna vragen of wensen rondom rust en emotionele steun. 
Ik ben er voor jou, emotioneel en praktisch. Samen bespreken we mijn rol, de invulling van de uren (minimaal 12 uur) en wat je wensen zijn. De kosten voor deze extra zorg vind je bij tarieven.

Extra afspraken

Als gediplomeerd geboorte- en postpartum doula kan ik een volledige begeleiding aanbieden waarbij de komst van de baby en het aanstaande ouderschap centraal staat. 
Wil je een extra losse afspraak om even te praten, te slapen, een wandeling te maken of om een massage te ontvangen? Neem contact op om te bespreken wat er kan. Jouw wensen staan centraal!

Extra informatie:
Kraamzorg wordt vanuit je basisverzekering vergoed. Er is wel sprake van een wettelijke eigen bijdrage. Neem altijd even contact op met jouw zorgverzekeraar om na te gaan of deze eigen bijdrage vergoed wordt of dat deze voor eigen rekening is. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Blog

Scroll naar boven