Menu Sluiten

Doula

Het woord ‘doula’ komt uit het oud-Grieks en betekent, losjes vertaald, ‘dienende vrouw’. Ik ben onderdeel van jouw geboorteteam en draag zorg voor de emotionele ondersteuning voor, tijdens en na de geboorte. Het unieke van doula ondersteuning is mijn continue aanwezigheid bij de bevalling. Jij bepaalt vanaf welke fase je mij aanwezig wilt hebben. 

Als er geen partner aanwezig is sta ik letterlijk, indien dit gewenst is, volledig aan jouw zijde. Wanneer er wel een partner is, zorg ik voor de juiste setting zodat jouw partner zich volledig op jou kan richten. Samen zorgen we voor de juiste begeleiding en sfeer. Mijn rol als doula wordt vormgegeven door jouw persoonlijke wensen. 

Ik ben invoelend aanwezig, ondersteun, begeleid, luister, motiveer en verzorg. Jij kan dit!!!

Onderzoek
Het nut van continue begeleiding is op verschillende momenten en manieren onderzocht. Het meest betrouwbare, wereldwijde, uitgebreide gerandomiseerde onderzoek op dit gebied is The Cochrane Collaboration. De conclusie van dit onderzoek is dat alle barende vrouwen continue ondersteuning zouden moeten krijgen tijdens de bevalling en geboorte van hun kind. 

Vrouwen die continue begeleiding krijgen , hebben volgens dit onderzoek: een kortere ontsluitingsfase, minder verzoeken om een ruggenprik, minder keizersneden, minder gebruiken van oxytocine, minder gebruik van een vacuümpomp, minder verzoeken om pijnbestrijding, kortere duur van de bevalling, verkleinde kan op een postpartumdepressie.

Wanneer barenden gehoord en gezien worden in al wat er zich aandoet, kan er positief op de geboorte terug gekeken worden. 

We gaan dit samen doen! Neem contact op om na te gaan of ik beschikbaar ben. 

 

Geboorte_Square_HR

In Liefde Geboren

We zorgen samen dat je vol zelfvertrouwen het geboorteproces in gaat.  We creëren een omgeving waarin jij je veilig voelt zodat jij met een positief gevoel terugkijkt op de geboorte van jouw kindje.

Meer over mijn werk zien? Volg mij!