doula

Ik ben, naast o.a. je verloskundige, onderdeel van jouw geboorteteam en draag zorg voor de emotionele ondersteuning voor, tijdens en na de geboorte. We zorgen samen dat je vol zelfvertrouwen het geboorteproces in gaat. We creëren een omgeving waarin jij je veilig voelt zodat jij met een positief gevoel (terug) kunt kijken naar deze bijzondere ervaring.

Wil je ook liefdevolle en warme kraamzorg? Informeer naar mijn beschikbaarheid.

Ik ben invoelend aanwezig, ondersteun, begeleid, luister, motiveer en verzorg. Jij kan dit!!!

Wat voor geboorte wil jij voor je kindje? Welke steun heb jij nodig? Waar voel jij je veilig?
Samen onderzoeken wij jouw wensen. Als doula begeleid ik jou in je zwangerschap, tijdens de geboorte en na de geboorte van jouw kindje. 

ervaringen 2

Doula ondersteuning

Het unieke van doula ondersteuning is de continue aanwezigheid bij de geboorte. Jij bepaalt vanaf welke fase je mij aanwezig wilt hebben.
Als er geen partner aanwezig is sta ik letterlijk, indien dit gewenst is, volledig aan jouw zijde. Wanneer er wel een partner is, zorg ik voor de juiste setting zodat jouw partner zich volledig op jou kan richten. Samen zorgen we voor de juiste begeleiding en sfeer. Mijn rol als doula wordt vormgegeven door jouw persoonlijke wensen. Voor de geboorte leren we elkaar op een rustige manier, in meerdere gesprekken, kennen. Ik zorg dat ik al je wensen en grenzen ken zodat ik jou optimaal en continue kan ondersteunen.

Sinds 2019 werk ik als geboorte doula en sinds 2021 werk ik ook postpartum doula. Mijn postpartum werk vertaalt zich naar wat ik noem Langer Liefde. Zo ben ik vaak nog ver na de geboorte betrokken bij dit nieuwe ouderschap.

Onderzoek

Het nut van continue begeleiding is op verschillende momenten en manieren onderzocht. Het meest betrouwbare, wereldwijde, uitgebreide gerandomiseerde onderzoek op dit gebied is The Cochrane Collaboration. De conclusie van dit onderzoek is dat alle barende vrouwen continue ondersteuning zouden moeten krijgen tijdens de bevalling en geboorte van hun kind. 

Vrouwen die continue begeleiding krijgen, hebben volgens dit onderzoek: een kortere ontsluitingsfase, minder verzoeken om een ruggenprik, minder keizersneden, minder gebruiken van oxytocine, minder gebruik van een vacuümpomp, minder verzoeken om pijnbestrijding, kortere duur van de bevalling, verkleinde kan op een postpartumdepressie. Wanneer barenden gehoord en gezien worden in al wat er zich aandoet, kan er positief op de geboorte teruggekeken worden. 

We gaan dit samen doen! 

Blog

Scroll naar boven